Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Budyń z manny i dyni Budyń z manny i dyni.jpg
Budyń z manny i dyni
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Budyń z manny i dyni

Danie na obiad i kolację

Składniki:
  • bułka tarta , 1 dag
  • tłuszcz, 1 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • skórka cytrynowa, 1 łyżecz.
  • cukier, 15 dag
  • jajka, 3 szt.
  • masło, 5 dag
  • kasza manna , 30 dag
  • mleko, 1.5 szkl.
  • dynia, 6 dag
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować formę. Dynię umyć, obrać, usunąć pestki, opłukać, pokrajać, zalać małą ilością wrzącej wody, ugotować i przetrzeć. Dodać mleko, zagotować i wsypywać stopniowo mieszając, kaszę, gotować i ostudzić. Z żółtek, tłuszczu i kaszy przygotować masę, dodać cukier, skórkę cytrynową i cukier waniliowy oraz ubitą pianę; lekko wymieszać. Masę wyłożyć do formy, i zapiec. Podawać na gorąco, posypa­ny cukrem pudrem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650