|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ChiliJKaSzef Kuchni (1255) Dorsz w czerwonym winieTen smak może zawrócić w głowie
Składniki:
Sposób przygotowaniaLekko, rozmrożone filety z dorsza pokrajać na 8—10 jednakowych kawałków i oprószyć je solą i papryką. W płaskim naczyniu stopić część tłuszczu. Ułożyć na nim połowę pokrajanych filetów. Cebulę drobno pokrajać i posypać nią ułożone filety, seler zetrzeć na tarce, posypać nim rybę i przykryć następną warstwą filetów. Przygotowaną tak potrawę zalać winem, dodać resztę masła, rozkładając je na powierzchni, przykryć i na bardzo małym ogniu dusić 25 minut pod przykryciem. Rybę włożyć na ogrzany półmisek, przybrać gałązkami zielonej pietruszki. Podawać z bułką i surówką. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|