Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Pierogi ze śliwkami

Podobnie przygotowuje się pierogi ze śliwkami suszonymi, które należy przedtem umyć i namoczyć.

Składniki:
  • mąka , 35 dag
  • jajka, 1 szt.
  • śliwka, 75 dag
  • cukier, 5 dag
  • cynamon mielony, 1 szczypta
  • śmietana, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Śliwki umyć, osaczyć, kolejno ponadcinać i wyjąć pestki. Przygotować ciasto pierogowe, rozwałkować i wykrawać krążki o średnicy ok. 5 cm. Do każdej śliwki wsypywać troszkę cukru z mąkim cynamonem. Formować pierogi, kładąc do każdego śliwkę, zlepiać brzegi. Gotować w lekko osolonej wodzie.Podawać polanę tłuszczem lub śmietaną oraz posypane cynamonem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650