Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pierogi z jagodami Pierogi z jagodami.jpg
Pierogi z jagodami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Pierogi z jagodami

Podawać z masłem lub śmietaną.

Składniki:
  • cukier wanilinowy, 1 szt.
  • śmietana, 25 dag
  • cukier, 5 dag
  • jagoda, 45 dag
  • jajka, 0.5 szt.
  • mąka , 35 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jagody przebrać, umyć, osaczyć, rozsypać cienką warstwą, i obeschły. Przygotować ciasto pierogowe, rozwałkować i wyciąć krążki o średnicy ok. 5 cm. Nakładać na każdy krążek jagody posypane cukrem, zlepiać i ugotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650