Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa ziemniaczana zupa ziemniaczana.jpg
Zupa ziemniaczana
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 3
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Zupa ziemniaczana

Do zupy ziemniaczanej można dodać zacierki

Składniki:
  • sól, 1 szt.
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • mąka , 3 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  • cebula, 0.5 szt.
  • ziemniak, 60 dag
  • wywar z kości, 6 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, włożyć do przecedzonego wy­waru, ugotować. Cebulę umyć, obrać, pokrajać w drobną kostkę, podrumienić na rozgrzanym tłuszczu, dodać do wywaru. Mąkę podsmażyć na jasnożółty kolor, rozprowadzić zimną wodą, rozmieszać, wlać do zupy, zagotować. Doprawić do smaku solą, dodać umytą, posiekaną zieleninę i ugotowane w wywarze, drobno pokrajane warzywa.Do zupy ziemniaczanej można dodać zacierki, które należy ugo­tować w zupie, gdy ziemniaki będą na wpół miękkie. Ilość ziem­niaków zmniejszyć wtedy do ok. 40 dkg. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650