|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: gumlaKSzef Kuchni (1055) Zupa ziemniaczanaDo zupy ziemniaczanej można dodać zacierki Składniki:
Sposób przygotowaniaZiemniaki umyć, obrać, opłukać, włożyć do przecedzonego wywaru, ugotować. Cebulę umyć, obrać, pokrajać w drobną kostkę, podrumienić na rozgrzanym tłuszczu, dodać do wywaru. Mąkę podsmażyć na jasnożółty kolor, rozprowadzić zimną wodą, rozmieszać, wlać do zupy, zagotować. Doprawić do smaku solą, dodać umytą, posiekaną zieleninę i ugotowane w wywarze, drobno pokrajane warzywa.Do zupy ziemniaczanej można dodać zacierki, które należy ugotować w zupie, gdy ziemniaki będą na wpół miękkie. Ilość ziemniaków zmniejszyć wtedy do ok. 40 dkg. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|