Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Ciasto naleśnikowe piwne

Lekki posmak piwa nadaje wyjatkowego smaku

  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • słonina, 3 dag
  • cukier, 1 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • piwo, 1 szkl.
  • mleko, 1 szkl.
  • jajka, 2 szt.
  • mąka , 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jaja połączyć z mlekiem, wsypać mąkę, rozmieszać mątewką na jednolitą masę, dodać sól i wodę (szklanka) do rozrzedzenia, wy­mieszać. Patelnię rozgrzać, posmarować słoniną, ciasto zamieszać, wlać na patelnię, rozprowadzić ruchem kolistym po całej patelni, smażyć. Gdy ciasto odstanie od patelni i lekko się pod spodem zrumieni, odwrócić na drugą stronę i również lekko zrumienić. Z tej ilości produktów otrzymuje się 20 naleśników usmażonych na patelni o średnicy 18 cm. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650