Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa neapolitańska neapolitanka.jpg
Zupa neapolitańska
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Zupa neapolitańska

Podawać z ugotowanym osobno makaronem włoskim.

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • wywar, 6 szkl.
  • Śmietana 18% , 25 dag
  • żółtka, 2 szt.
  • tarty ser, 2 łyżk.
  • makaron , 12 dag
  •  
Sposób przygotowania

Do przecedzonego wywaru dodać śmietankę, doprowadzić do wrzenia. Żółtka rozmieszać, rozprowadzić wrzącą zupą, doda tarty ser, doprawić do smaku solą. Niby mało składników ale zupa jest naprawdę pożywna. Nie jeść przy dietach :) 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650