|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: gumlaKSzef Kuchni (1055) Wywar jarzynowo-mięsnyPozostałe mięso można wykorzystać na paszteciki Składniki:
Sposób przygotowaniaKości i mięso dokładnie umyć w ciepłej wodzie, zalać zimną wodą (6 szklanek), zagotować na silnym ogniu pod przykryciem, następnie zmniejszyć płomień i gotować na wolnym ogniu ok. l godz. Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać, włożyć do podgotowanego wywaru z kości, ugotować. Pod koniec gotowania dodać przyprawy ziołowe. Gdy warzywa i mięso będą miękkie, odcedzić je, warzywa pokrajać i włożyć do zupy lub przeznaczyć na sałatkę, ewentualnie do dekoracji drugiego dania; mięso rozdrobnić i również włożyć do zupy lub wykorzystać na paszteciki. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|