Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Wywar jarzynowo-mięsny Wywar jarzynowo-mięsny.jpg
Wywar jarzynowo-mięsny
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Wywar jarzynowo-mięsny

Pozostałe mięso można wykorzystać na paszteciki

Składniki:
  • mięso wołowe z kością, 25 dag
  • włoszczyzna, 25 dag
  • cebula, 0.5 szt.
  • ziele angielskie ziarnka, 3 szt.
  • pieprz, 1 szt.
  • liście laurowe, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Kości i mięso dokładnie umyć w ciepłej wodzie, zalać zimną wodą (6 szklanek), zagotować na silnym ogniu pod przykryciem, następnie zmniejszyć płomień i gotować na wolnym ogniu ok. l godz. Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać, włożyć do podgotowanego wywaru z kości, ugotować. Pod koniec gotowania dodać przyprawy ziołowe. Gdy warzywa i mięso będą miękkie, odcedzić je, warzywa pokrajać i włożyć do zupy lub przeznaczyć na sałatkę, ewentualnie do dekoracji drugiego dania; mięso rozdrobnić i również włożyć do zupy lub wykorzystać na paszteciki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650