Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kiszka kaszana Kiszka kaszana.jpg
Kiszka kaszana
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaszANiaSzef Kuchni (875)

Kiszka kaszana

nie łatwa do zrobienia ale warto...

Składniki:
  • słonina, 500 g
  • płuco, 750 g
  • serce, 750 g
  • kasza gryczana , 2 kg
  • sól spożywcza, 5 g
  • pieprz, 5 g
  • majeranek, 3 łyżk.
  • jelito grube wieprzowe, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Mięso i podroby ugotować do miękkości, odcedzić i ostudzić. Kaszę przemierzyć szklanką i wsypać do garnka, zalać rosołem z podrobów, licząc na szklankę kaszy 2 szklanki rosołu, i prużyć w piekarniku lub na płycie. Do uprużonej kaszy wlać krew ciągle mieszając i przykryć naczynie na 20 min. Mięso i podroby zemleć lub drobno posiekać, dołożyć do kaszy, dodać przyprawy, posolić do smaku, wymieszać dokładnie i ciepłą masę przekładać do jelit; końce jelit zaszyć lub spiąć patyczkami. Włożyć kiszki do wrzącej wody i gotować 40 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650