Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Jabłka w soku własnym jabłka w soku własnym.jpg
Jabłka w soku własnym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Jabłka w soku własnym

Palce lizać

Składniki:
  • woda, 0.5 szkl.
  • jabłko, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Na przetwory można użyć jabłka kwaśne, które łatwo rozgoto­wać. Owoce umyć, nie obierać, usunąć części niejadalne i gnia­zda nasienne, podzielić na ósemki. Owoce podlać w garnku gorącą wodą i pod­grzewać na bardzo słabym ogniu pod przykryciem tak długo, aż prawie pokryje się sokiem. W czasie podgrzewania jabłka od czasu do czasu delikatnie przemieszać. Zaraz przekładać do sło­ików i pasteryzować przez 20—30 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650