Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Przecier truskawkowy Przecier truskawkowy.jpg
Przecier truskawkowy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Przecier truskawkowy

Truskawkowe szaleństwo

Składniki:
  • cukier, 20 dag
  • woda, 0.5 szkl.
  • truskawka, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Owoce umieścić w garnku, podlać gorącą wodą, rozparować, przetrzeć przez sito, napełnić słoje lub butelki, wstawić do kotła z gorącą wodą. Pasteryzować 20—30 min., trzy­mając kocioł ze słojami cały czas na słabym ogniu. Do przecieru z truskawek lepiej jest dodać cukier dla zachowania koloru i aromatu świeżych owoców. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650