Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Przecier z porzeczek Przecier z porzeczek.jpg
Przecier z porzeczek
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Przecier z porzeczek

Przeciery te, zwłaszcza z czarnych porzeczek, mają wysoką za wartość witaminy C.

Składniki:
  • porzeczka czarna, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Na przecier można używać porzeczki białe łącznie z czerwonymi i czarnymi lub przygotowywać przetwór tylko z jednego rodzaj! tych owoców. Porzeczki opłukać, obrać z szypułek. Owoce umieścić w garnku, podlać gorącą wodą, rozparować, przetrzeć przez sito, napełnić słoje lub butelki, wstawić do kotła z gorącą wodą. Pasteryzować 20—30 min., trzy­mając kocioł ze słojami cały czas na słabym ogniu.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650