Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Kompot z gruszek pasteryzowanych

Bardzo dobry kompocik na zimę

Składniki:
  • gruszka, 6 kg
  • woda, 7 szkl.
  • cukier, 15 dag
  • kwasek cytrynowy, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Gruszki umyć, obrać, przepołowić, usunąć gniazda nasienne, wło­żyć do wody lekko zakwaszonej kwaskiem cytrynowym lub octem, ułożyć w słojach i dodać gorącą zalewę. Słoje wstawić do kotła z gorącą wodą. Pasteryzować na małym ogniu 20—25 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650