Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Łosoś marynowany stockxpertcom_id9039122_size4(2).jpg
Łosoś marynowany
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Łosoś marynowany

Kto jeszcze tego nie próbował to najwyższy czas

Składniki:
  • estragon, 2 g
  • rozmaryn, 2 g
  • ziele angielskie ziarnka, 2 g
  • liście laurowe, 3 szt.
  • ocet winny , 1 łyżk.
  • włoszczyzna, 300 g
  • łosoś , 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Łosoś na marynatę kraje się w grube dzwonka wraz ze skórą. Dzwonka te trzeba owiązać łyczkiem, żeby zostały w całości. Posolić na kilka godzin i ugotować na wolnym ogniu, w krótkim sosie z włoszczyzną z dodatkiem octu, uważając, aby się grube dzwonka dobrze przegotowały. Wyjąć z tego sosu, ostudzić i ułożyć w kamiennym słoju. Mieć przygotowany dobry ocet winny z korzeniami tj. bobkowymi liśćmi, angielskim zielem, rozmarynem, estragonem i ostudzonym nalać łososia. Na wierzchu zalać oliwą albo przykryć denkiem, przycisnąć kamykiem i owinąć pęcherzem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650