|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ChiliJKaSzef Kuchni (1255) Łosoś marynowanyKto jeszcze tego nie próbował to najwyższy czas Składniki:
Sposób przygotowaniaŁosoś na marynatę kraje się w grube dzwonka wraz ze skórą. Dzwonka te trzeba owiązać łyczkiem, żeby zostały w całości. Posolić na kilka godzin i ugotować na wolnym ogniu, w krótkim sosie z włoszczyzną z dodatkiem octu, uważając, aby się grube dzwonka dobrze przegotowały. Wyjąć z tego sosu, ostudzić i ułożyć w kamiennym słoju. Mieć przygotowany dobry ocet winny z korzeniami tj. bobkowymi liśćmi, angielskim zielem, rozmarynem, estragonem i ostudzonym nalać łososia. Na wierzchu zalać oliwą albo przykryć denkiem, przycisnąć kamykiem i owinąć pęcherzem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|