Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Pomidory nadziewane sałatką majonezową

Pozostałe po wydrążeniu resztki pomidorów zużyć na zupę lub sos

Składniki:
  • sałata, 0.5 l
  • pomidor, 10 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić sałatkę mięsną lub rybną. Pomidory opłukać, nadciąć na płask w 1/3 wysokości, wydrążyć. Wydrążone pomidory nakładać sałatką kopiasto tuż przed podaniem; przy­kryć ściętym wierzchem, tak aby była widoczna sałatka; posypać koperkiem. Pomidory ułożyć na półmisku dwoma rzędami, wyszprycować majonezem. Pomidory można też napełniać szatkowanymi ogórkami kiszonymi, mizerią ze śmietaną, twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką i wtedy oblać śmietaną i posypać koperkiem lub szczypiorkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650