Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Karp pieczony karpik.jpg
Karp pieczony
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Karp pieczony

Estetyka potrawy jest równie ważna co sam smak, dlatego polecam półmisek.

  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • karp , 0.7 kg
  • masło, 5 dag
  • cytryna, 1 szt.
  • cebula, 5 dag
  • sól spożywcza, 2 g
  •  
Sposób przygotowania

Oczyścić karpia z łuski, pokrajać w dzwonka, osolić; niech tak godzinę poleży. Potem osuszyć bibułką z wilgoci. Żaroodporny półmisek wysmarować grubo masłem, ułożyć na nim karpia, wcisnąć w środek sok z całej cytryny, posypać siekaną cebulą, obłożyć kawałkami masła, wlać kilka łyżek smaku z włoszczyzny, przykryć i wstawić do niezbyt gorącego piekarnika na 45 minut, potem wydać z półmiskiem na stół. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650