Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Napój cytrynowy Napój cytrynowy.jpg
Napój cytrynowy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Napój cytrynowy

Można go podawać z kawałkiem lodu i słomką.

Składniki:
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • cukier, 10 dag
  • woda sodowa, 2 szkl.
  • cytryna, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Cytryny dokładnie umyć i otrzeć na tarce żółtą warstwę skórki z jednego owocu. Wodę (1,5 szklanki) przegotować z cukrem i skórką cytrynową, oziębić. Do syropu wycisnąć sok z cytryn (pół cytryny pozostawić) i doprawić ewentualnie kwaskiem, a bezpośrednio przed podaniem wymieszać z wodą sodową. Napój rozlać do szklanek, wkładając do każdej po plasterku cytryny. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650