Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Rostbef po angielsku

Mięso opłukać i zamarynować w warzywach i oleju na l—2 dni przed użyciem

Składniki:
  • tłuszcz, 4 dag
  • mąka , 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  • oliwa, 2 dag
  • cebula, 3 dag
  • włoszczyzna, 15 dag
  • cytryna, 0.5 szt.
  • wołowina , 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Nożem zebrać z mięsa oliwę i warzywa, mięso posolić. Rozgrzać tłuszcz w naczyniu dostosowanym wielkością do objętości mięsa. Włożyć mięso, oblać tłuszczem. Wstawić do bardzo gorącego piekarnika, upiec szybko tak, by mięso pod nakłuciem wydzielało krwawy sok. Wyjąć z piekarnika, ostudzić. Mięso obrać z tłuszczu i sosu; zimne mięso cienko pokrajać, skrawając skośnie ostrym nożem, tak jak skrawa się szynkę. Podawać z korniszonami, sosami zimnymi, sałatą liściastą, z sałatką z po­midorów, mizerią. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650