Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Kurczak z ryżem

Dobrze by był podzielić kurczaka na ćwiartki.

Składniki:
  • kurczak, 1 szt.
  • oliwa z oliwek, 0.33 szkl.
  • cebula, 10 dag
  • czosnek, 2 szt.
  • ryż , 1 szkl.
  • przecier pomidorowy, 0.75 szkl.
  • pomidor, 2 szt.
  • sól spożywcza, 1.5 łyżecz.
  • pieprz, 0.25 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

W garnku ze szczelną pokrywką rozgrzać trochę oliwy lub oleju, włożyć ćwiartki kurczaka, smażyć na zloty kolor ze wszystkich stron, przełożyć na talerz. Do tego samego garnka włożyć pokrajaną cebulę i czosnek, smażyć kilka minut, odstawić. Wlać resztę oliwy, dodać ryż; ciągle mieszając, smażyć na jasnozłoty kolor, Do ryżu z czosnkiem i cebulą włożyć kurczaka, dodać koncentrat i świeże pomidory, rosół, sól, pieprz i posiekaną cebulę. Ostrożnie wymieszać, Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec pod przykryciem 1,5—2 godz. Potrawę podawać w naczyniu, w którym była sporządzana, z surówką lub zieloną sałatą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650