|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: AbdulSzef Kuchni (1320) Kurczak z ryżemDobrze by był podzielić kurczaka na ćwiartki. Składniki:
Sposób przygotowaniaW garnku ze szczelną pokrywką rozgrzać trochę oliwy lub oleju, włożyć ćwiartki kurczaka, smażyć na zloty kolor ze wszystkich stron, przełożyć na talerz. Do tego samego garnka włożyć pokrajaną cebulę i czosnek, smażyć kilka minut, odstawić. Wlać resztę oliwy, dodać ryż; ciągle mieszając, smażyć na jasnozłoty kolor, Do ryżu z czosnkiem i cebulą włożyć kurczaka, dodać koncentrat i świeże pomidory, rosół, sól, pieprz i posiekaną cebulę. Ostrożnie wymieszać, Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec pod przykryciem 1,5—2 godz. Potrawę podawać w naczyniu, w którym była sporządzana, z surówką lub zieloną sałatą. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|