Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Chłodnik owsiany na serwatce

Podawać z ziemniakami polanymi masłem

Składniki:
  • koperek, 1 łyżk.
  • ser biały, 15 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 2 dag
  • śmietana, 20 dag
  • zakwas owsiany, 0.5 l
  • serwatka, 0.75 l
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować serwatkę, wlać rozmieszany i przecedzony żur, zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do wrzącego żuru, zagotować, dodać sól do smaku. Przed podaniem włożyć pokruszony ser i drobno pokrajany koperek. Podawać z młodymi ziemniakami posypanymi zieloną pietruszką z masłem, lub witaminizowaną margaryną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650