Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Pierogi z kapustą słodką i serem

Nadzienie do tych pierogów można sporządzić także bez sera.

Składniki:
  • masło, 4 dag
  • woda, 0.75 szkl.
  • jajka, 1 szt.
  • mąka , 50 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • cebula, 4 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  • kapusta cukrowa, 1.25 kg
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić nadzienie: kapustę obrać z wierzchnich liści, podzielić na części, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, odcisnąć przez wygotowane płótno lub poczwórnie złożoną gazę. Posiekać cebulę, lekko zrumienić na tłuszczu. Kapustę zemleć w maszynce, wymieszać z cebulą i tłuszczem, przysmażyć, dodać sól, pieprz i pokruszony ser. Nastawić osoloną wodę do ugotowania ciasta. Przygotować tłuszcz do polania pierogów. Zrobić ciasto pierogowe, sporządzić pierogi. Pierogi ugotować, odcedzić, przelać gorącą wodą, osaczyć, wyłożyć na ogrzany, okrągły półmisek, polać tłuszczem, zaraz podawać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650