Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Zupa ze śliwek suszonych

Wzbogacona pasteryzowaną czarną porzeczką

Składniki:
  • suszone śliwki, 20 dag
  • śmietana, 20 dag
  • mąka , 3 dag
  • przecier porzeczkowy, 6 dag
  • bez cukierniczy, 25 dag
  • skórka cytrynowa, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Śliwki umyć w, ciepłej wodzie i namoczyć na kilka godzin w zimnej, przegotowanej wodzie. Gdy śliwki napęcznieją, wlać je wraz z wodą, w której moczyły się, do wrzącej wody odmierzonej na zupę, chwilę gotować i przetrzeć przelewając wywarem. Śmietankę wymieszać z mąką, wlać do wrzącego wywaru, zagotować. Przed wydaniem wymieszać z porzeczkami, posłodzić do smaku (dodać surową skórkę cytrynowca). Jest to zupa zimowa, podawać ją więc gorącą (zaraz po ugotowaniu) z grzankami, makaronem, sypkim ryżem itp. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650