Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Makaron zapiekany ze świeżymi grzybami Makaron zapiekany ze świeżymi grzybami.jpg
Makaron zapiekany ze świeżymi grzybami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Makaron zapiekany ze świeżymi grzybami

Polecam

Składniki:
  • makaron , 25 dag
  • cebula, 5 dag
  • tłuszcz, 6 dag
  • świeży grzyb, 50 dag
  • sól, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • śmietana, 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować, dodać trochę tłuszczu i cebuli, zalać niedużą ilością wody i udusić do miękkości odparowując wywar. Na końcu grzyby nieco przyrumienić mieszając, uważać, aby ich nie przypalić. Resztę tłuszczu i cebulę lekko przyrumienić. Makaron połamać, ugotować wg przepisu, przelać gorącą wodą, osaczyć. Makaron wymieszać z grzybami, zrumienioną cebulą, dodać soli, pieprzu do smaku i drobno pokrajanej, zielonej pietruszki. Formę, wysmarować i wysypać bułeczką, nałożyć makaron, wyrównać, zalać śmietaną i zapiec. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650