Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Pasztet z selera

Dla wielbicieli selera.

Składniki:
  • seler, 2 szt.
  • cebula, 2 szt.
  • jajka, 2 szt.
  • granulat sojowy, 1 szkl.
  • bułka tarta , 1 szkl.
  • olej, 0.5 szkl.
  • sól spożywcza, 2 g
  • pieprz, 2 g
  • gałka muszkatołowa, 2 g
  • kurkuma, 2 g
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę posiekać i dusić na oleju, dodać starte na tarce selery, dalej dusić, wsypać szklanki granulatu sojowego i bułki tartej, przykryć aż granulat zmięknie przy wyłączonym ogniu, dodać przyprawy jak do pasztetu (sól , pieprz, gałka muszkatołowa, kurkuma ), ubić białka i wymieszać , upiec w piekarniku. Jest to bardzo smaczny pasztet.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650