Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Pasztet wielowarzywny

Polecam spróbować na ciepło.

Składniki:
  • marchew, 15 dag
  • pietruszka, 15 dag
  • por, 15 dag
  • seler, 15 dag
  • cebula, 1 szt.
  • przecier pomidorowy, 2 łyżk.
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżk.
  • woda, 2 łyżk.
  • olej, 4 łyżk.
  • pieprz, 2 g
  • sól spożywcza, 2 g
  • papryka ostra, 2 g
  • majeranek, 2 g
  • bazylia, 2 g
  • tymianek, 2 g
  • liście laurowe, 2 g
  •  
Sposób przygotowania

Warzywa zetrzeć na tarce, pokroić cebulę i por ,dodać przyprawy i udusić najlepiej we własnym soku (jeśli macie odpowiednie naczynia do gotowania bez wody),jeśli nie trzeba dodać 3/4 szklanki wrzątku. Następnie dodać przecier i mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w 2 łyżkach zimnej wody .Przyprawić do smaku i upiec. Można podawać tez na ciepło,lub bez pieczenia jako pastę do pieczywa.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650