Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Pasta ze słonecznika

Ważne żeby gotować ziarna słonecznika przez 3 minuty.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • nasiona słonecznika, 0.5 szkl.
  • woda, 1.25 szkl.
  • brązowy ryż, 0.33 szkl.
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • przecier pomidorowy, 0.25 szkl.
  • suszona pokrzywa, 1 łyżecz.
  • sól spożywcza, 2 g
  •  
Sposób przygotowania

Gotować (przez 3 minuty) pół szklanki nasion słonecznika w 1 i 1/4 szklanki wody, zmiksować nasiona z 1/3 szklanki ugotowanego brązowego ryżu i 1/4 szklanki przecieru pomidorowego. Dodać natkę pietruszki, pokrojony 1 ząbek czosnku,1 łyżeczkę suszonej pokrzywy i sól.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650