Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Krupnik polski

Warto spróbować

Składniki:
  • warzywa, 25 dag
  • kości, 25 dag
  • kasza perłowa, 12 dag
  • woda, 1 l
  • masło, 2 dag
  • ziele angielskie, 3 szt.
  • liść bobkowy, 2 szt.
  • ziemniak, 35 dag
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 1 szkl.
  • koper, 1 łyżk.
  • pietruszka, 1 łyżk.
  • żółtka, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Warzywa i kości opłukać, ugotować wywar, odcedzić, część warzyw po­krajać. Krupy opłukać, zalać zimną wodą, dodać masło i przyprawy, i powoli rozkleić na słabym ogniu (ok. 1 godz.). Ziemniaki obrać, pokrajać w kostkę, ugotować na odcedzonym wy­warze. Do wywaru z ziemniakami dodać rozklejone krupy, pokrajane warzywa, zupę podprawić śmietaną, posolić do smaku.Przed wydaniem wymieszać z zieleniną i surowymi żółtkami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650