Tekst i zdjęcie: AncyS - Szef Kuchni (1305)

Kotlety z ziemniaków z dorszem wędzonym

Podawać z surówką lub sałatką warzywną.

Liczba porcji: więcej

Składniki:

dorsz , 50 dag

ziemniak, 40 dag

tłuszcz, 5 dag

cebula, 5 dag

jajka, 1 szt.

sól, 1 szczypta

pieprz, 1 szczypta

majeranek, 1 szczypta

bułka tarta , 5 dag

Sposób przygotowania:

Ziemniaki ugotować, rozetrzeć. Cebulę lekko zrumienić z tłuszczem. Dorsza obrać ze skóry i ości, mięso pokrajać. Do ziemniaków dodać rybą, cebulą z tłuszczem, jajo, masą przyprawić do smaku, podzielić na 5 kotletów. Kotlety wyrobić w bułce tartej, usmażyć na złoty kolor z obydwu stron.