Tekst i zdjęcie: Portalkucharski - Platynowy Szef Kuchni (6855)

Kapusta pekińska w curry

Kapusta pekińska zasmażana w curry. Rewelacyjne proste danie jako dodatek do śniadania lub obiadu. Niskokaloryczne danie, które jesteś w stanie zrobić

Czas przygotowania: do 15 min

Stopień trudności: Łatwe

Sposób przygotowania: smażone

Liczba porcji: dwie

idealne dla dzieci

dla alergików

dieta

Składniki:

Sposób przygotowania:

Rozgrzewamy patelnię na nią wrzucamy cebulkę potem dodajemy pokrojoną w kostki sałatę, następnie dodajemy 2 ząbki czosnku, kolejnym składnikiem t o paski marchewki. Dodajemy przyprawy curry, 2 szczypty zioła prowansalskie, 2 szczypty majeranku, sól , pieprz. Całość mieszamy parę minut , warzywa podajemy na wpół twardo , maja wtedy najwięcej wartości. Całość przygotowania możecie oglądnąć na Youtubue pod spodem link.