Tekst i zdjęcie: 11JanuszTracz - Kuchcik (115) Hot dog GeorgiaHot dog inspirowany kuchnią USA. |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Łatwe
Liczba porcji: jedna
szczypiorek, 100 g
cukier brązowy, 2 łyżecz.
szalotka, 1 szt.
majonez, 1 łyżk.
czerwona cebula, 1 szt.
czerwona kapusta, 1 szt.
musztarda, 2 łyżecz.
parówki, 1 szt.
bułka , 1 szt.
Do opieczonej w piecu bułki, wkładamy parówkę (ja polecam Tarczyński Naturalnie 100% szynki, ze względu na dobry skład), uprzednio polewając pieczywo sosem musztardowym. Następnie dodajemy surówkę Colesław, przygotowaną wcześniej ze świeżej czerwonej kapusty, czerwonej cebuli oraz dodatku majonezu. Na surówkę kładziemy słupki szalotki karmelizowanej w brązowym cukrze. Hot doga polewamy sosem musztardowym i dekorujemy świeżo ściętym szczypiorkiem.