Tekst i zdjęcie: 11JanuszTracz - Kuchcik (115)

Hot Dog Los Angleles

Hot dog inspirowany kuchnią amerykańską.

Czas przygotowania: do 1 godziny

Stopień trudności: Łatwe

Liczba porcji: jedna

Składniki:

szczypiorek, 100 g

musztarda, 1 łyżk.

papryka ostra, 1 szt.

ocet balsamiczny, 1 łyżk.

cukier brązowy, 1 łyżk.

papryka zielona, 1 szt.

papryka żółta, 1 szt.

papryka czerwona, 1 szt.

sos majonezowy, 2 łyżecz.

parówki, 1 szt.

bułka , 1 szt.

Sposób przygotowania:

Do opieczonej w piecu bułki, wkładamy parówkę (ja polecam Tarczyński Naturalnie 100% szynki, ze względu na dobry skład), uprzednio polewając pieczywo sosem majonezowym. Następnie dodajemy plaster grillowanego boczku oraz słodką, kolorową paprykę karmelizowaną w brązowym cukrze i occie balsamicznym.Na paprykę kładziemy plastry papryczek jalapeno, które wcześniej marynowały się w zalewie octowej. Hot doga polewamy sosem musztardowym, dekorujemy świeżo ściętym szczypiorkiem.