Tekst i zdjęcie: 11JanuszTracz - Kuchcik (115) Hot Dog Los AnglelesHot dog inspirowany kuchnią amerykańską. |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Łatwe
Liczba porcji: jedna
szczypiorek, 100 g
musztarda, 1 łyżk.
papryka ostra, 1 szt.
ocet balsamiczny, 1 łyżk.
cukier brązowy, 1 łyżk.
papryka zielona, 1 szt.
papryka żółta, 1 szt.
papryka czerwona, 1 szt.
sos majonezowy, 2 łyżecz.
parówki, 1 szt.
bułka , 1 szt.
Do opieczonej w piecu bułki, wkładamy parówkę (ja polecam Tarczyński Naturalnie 100% szynki, ze względu na dobry skład), uprzednio polewając pieczywo sosem majonezowym. Następnie dodajemy plaster grillowanego boczku oraz słodką, kolorową paprykę karmelizowaną w brązowym cukrze i occie balsamicznym.Na paprykę kładziemy plastry papryczek jalapeno, które wcześniej marynowały się w zalewie octowej. Hot doga polewamy sosem musztardowym, dekorujemy świeżo ściętym szczypiorkiem.