Tekst i zdjęcie: 11JanuszTracz - Kuchcik (115) Hot dog New YorkHot dog inspirowany Kuchnią USA. |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Łatwe
Liczba porcji: jedna
bułka , 1 szt.
parówki, 1 szt.
musztarda, 2 łyżk.
kapusta, 2 łyżk.
boczek wędzony, 50 dag
cebula, 1 szt.
masło, 1 szt.
szalotka, 1 szt.
cukier brązowy, 2 łyżecz.
szczypiorek, 100 g
Do opieczonej w piecu bułki, wkładamy parówkę (ja polecam Tarczyński Naturalnie 100% szynki, ze względu na skład)uprzednio polewając pieczywo sosem musztardowym. Następnie dodajemy kapustę zasmażaną z boczkiem wędzonym, cebulą i dodatkiem masła palonego.Na kapustę kładziemy słupki szalotki karmelizowanej w brązowym cukrze. Hot doga polewamy sosem musztardowym i dekorujemy świeżo ściętym szczypiorkiem.