Tekst i zdjęcie: - Kucharz (497)

SAŁATKA GYROS

warstwowa

Składniki:

karkówka, 60 dag

kapusta pekińska , 1 szt.

przyprawa do gyrosa, 1 szt.

czerwona cebula, 2 szt.

ogórek konserwowy, 5 szt.

kukurydza w puszce, 1 szt.

fasola czerwona w puszce, 1 szt.

keczup, 0 uncja

majonez, 0 uncja

Sposób przygotowania:

Sos: duży jogurt 2 pęczki koperku 4 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu sól, pieprz. Mięso pokroić w małe kawałki, usmażyć z przyprawą do gyrosa, ostudzić. Koper posiekać, czosnek rozgnieść, wymieszać wszystkie składniki sosu. Układać warstwami: 1/2 pokrojonej kapusty, mięso, cebulę, pokrojone w kostkę ogórki, kukurydzę, ketchup, fasolę, majonez, resztę kapusty. Polać sosem.