Tekst i zdjęcie: - Kucharz (497) SAŁATKA GYROSwarstwowa |
karkówka, 60 dag
kapusta pekińska , 1 szt.
przyprawa do gyrosa, 1 szt.
czerwona cebula, 2 szt.
ogórek konserwowy, 5 szt.
kukurydza w puszce, 1 szt.
fasola czerwona w puszce, 1 szt.
keczup, 0 uncja
majonez, 0 uncja
Sos: duży jogurt 2 pęczki koperku 4 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu sól, pieprz. Mięso pokroić w małe kawałki, usmażyć z przyprawą do gyrosa, ostudzić. Koper posiekać, czosnek rozgnieść, wymieszać wszystkie składniki sosu. Układać warstwami: 1/2 pokrojonej kapusty, mięso, cebulę, pokrojone w kostkę ogórki, kukurydzę, ketchup, fasolę, majonez, resztę kapusty. Polać sosem.