Tekst i zdjęcie: czyznik - Kuchcik (40) Kurczak w hiszpańskim styluKurczak pieczony w pomidorach |
Czas przygotowania: ponad godzinę
Stopień trudności: Łatwe
Sposób przygotowania: pieczone
Liczba porcji: cztery
udka drobiowe, 570 g
pomidory w puszce, 100 g
ząbek czosnku, 3 szt.
bułka tarta , 3 łyżk.
papryka czerwona, 2 szt.
cebula, 1 szt.
pomidor, 2 szt.
przyprawy, 0 uncja
Kurczaka umyć i posolić. Pomidory z zalewą zmiksować z ząbkiem czosnku. polać mięso, posypać bułką tartą. Ułożyć na natłuszczonej blasze, piec 30 minut w 180*C. Paprykę, cebulę i pomidory pokroić na kawałki. Dodać do mięsa razem z posiekanym czosnkiem. Doprawić, piec jeszcze 25 minut.Podawać z makaronem