Tekst i zdjęcie: - Kuchcik (85)

Izaura

Wilgotny murzynek, oraz puszysty sernik, polany polewą. I to co w Izaurze najciekawsze nigdy nie wiadomo jak będzie wyglądać, czy ser będzie układać s

Składniki:

mąka , 2 szkl.

cukier, 1 szkl.

kakao, 3 łyżk.

masło, 0.5 szt.

cukier waniliowy, 1 szt.

jajka, 4 szt.

ser twarogowy półtłusty , 700 g

Sposób przygotowania:

WykonanieCiastoMasło, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody i gotować 5 min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy. Do reszty dodać mąkę, proszek dopieczenia i pianę z białek. Wlać ciasto do formy. Masa serowaŻółtka oddzielić od białek z nich ubić sztywną pianę. Żółtka oraz cukier i cukier waniliowy zmiksować na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać stopniowo masło miksować aż składniki się połączą. Ser wymieszać z budyniem, dodać masę jajeczną dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Na końcu dodawać partiami sztywną piane z białek i delikatnie połączyć z serem. Do formy przygotowanej do pieczenia wylać ciemne ciasto, a na wierzchu masę serową. Piec 60 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 C. po upieczeniu polać pozostawioną polewą (pół szklanki masy). i posypać wiórkami kokosowymi.