Tekst i zdjęcie: Dana - Młodszy Kucharz (251)

Gołąbki szybkie z kiełbasianką

szybkie i pyszne

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: pieczone

Liczba porcji: cztery

Składniki:

cebula, 1 szt.

kapusta pekińska , 1 szt.

kiełbasa, 250 g

ryż , 2 szt.

Sposób przygotowania:

2 woreczki ryżu lub kaszy gryczanej ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu (nie studzić), dodać kiełbasiankę z Górna w słoiku gotową, zeszkloną cebulkę, przyprawy według uznania: sól, pieprz, zioła. Liście z kapusty pekińskiej włożyć do wrzątku (bez białych części) na około 1 minutę. Zawinąć gołąbki i piec 30 minut w temp. 180 stopni.