Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280)

Sałatka z czerwonej papryki

Sałatka z czerwonej papryki

Składniki:

korniszon, 1 szt.

ugotowane jajko, 6 szt.

marchew, 3 szt.

ziemniak, 2 szt.

cebula, 1 szt.

groszek zielony, 1 szt.

papryka konserwowa, 1 szt.

majonez, 1 szt.

sól, 1 szczypta

mielony pieprz, 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Korniszony (cały słoik) pokroić w kostkę. Jajka posiekać. Marchew (surowa) zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Ziemniaki ugotować i pokroić w kostkę. Cebulę sparzyć i pokroić w kostkę. Groszek konserwowy odsączyć z zalewy. Paprykę marynowaną pokroić w paski.Wszystkie składniki razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i wymieszać.