Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280) Sałatka z czerwonej paprykiSałatka z czerwonej papryki |
korniszon, 1 szt.
ugotowane jajko, 6 szt.
marchew, 3 szt.
ziemniak, 2 szt.
cebula, 1 szt.
groszek zielony, 1 szt.
papryka konserwowa, 1 szt.
majonez, 1 szt.
sól, 1 szczypta
mielony pieprz, 1 szczypta
Korniszony (cały słoik) pokroić w kostkę. Jajka posiekać. Marchew (surowa) zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Ziemniaki ugotować i pokroić w kostkę. Cebulę sparzyć i pokroić w kostkę. Groszek konserwowy odsączyć z zalewy. Paprykę marynowaną pokroić w paski.Wszystkie składniki razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i wymieszać.