Tekst i zdjęcie: StrawberryBerry - Kuchcik (40) Sałatka z selerem konserwowym, kurczakiem i paprykąPyszna, szybka i zdrowa |
na grilla
na Wielkanoc
seler naciowy , 1 szt.
papryka konserwowa, 1 szt.
pierś z kurczaka, 1 szt.
kukurydza w puszce, 1 szt.
ser żółty, 200 g
ugotowane jajko, 6 szt.
majonez, 1 łyżk.
sól, 0 szt.
Jajka ugotować na twardo. Pokroić w kostkę.Paprykę odsączyć, pokroić w małe paseczki.Seler i kukurydzę odsączyć z zalewy.Ser pokroić w kosteczkę. Piersi z kurczaka ugotować w wodzie z dodatkiem vegety (lub bez niej - jak kto woli)Pokroić ugotowane mięso w kostkę, wrzucić do miski, dorzucić pozostałe składniki. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Odstawić do lodówki, by sałatka się 'przegryzła'. Smacznego!