Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280) Sałatka z tuńczykiem i pomidoramiSałatka z tuńczykiem i pomidorami |
tuńczyk w puszce, 1 szt.
fasola czerwona w puszce, 1 szt.
cebula, 2 szt.
pomidorki koktailowe, 10 szt.
ogórek , 2 szt.
ugotowane jajko, 5 szt.
majonez, 1 szt.
Śmietana 18% , 1 szt.
sól, 1 szczypta
mielony pieprz, 1 szczypta
Tuńczyk w sosie własnym odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę i sparzyć. Pomidorki pokroić na połówki. Ogórki pokroić w kostkę.W misie układać warstwami: tuńczyk-fasola-cebula-pomidory-ogórki-jajka.Wierzch polać sosem zrobionym z majonezu, śmietany, soli i pieprzu.