Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280)

Sałatka z tuńczykiem i pomidorami

Sałatka z tuńczykiem i pomidorami

Składniki:

tuńczyk w puszce, 1 szt.

fasola czerwona w puszce, 1 szt.

cebula, 2 szt.

pomidorki koktailowe, 10 szt.

ogórek , 2 szt.

ugotowane jajko, 5 szt.

majonez, 1 szt.

Śmietana 18% , 1 szt.

sól, 1 szczypta

mielony pieprz, 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Tuńczyk w sosie własnym odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę i sparzyć. Pomidorki pokroić na połówki. Ogórki pokroić w kostkę.W misie układać warstwami: tuńczyk-fasola-cebula-pomidory-ogórki-jajka.Wierzch polać sosem zrobionym z majonezu, śmietany, soli i pieprzu.