Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280)

Sernik z rosą

Sernik z rosą

Składniki:

ser biały, 1 kg

cukier, 1 szkl.

żółtka, 4 szt.

jajka, 2 szt.

masło, 1 szt.

mleko 3,2 % , 2 szkl.

budyń śmietankowy, 2 szt.

białka, 4 szt.

wiórki kokosowe, 20 dag

Margaryna Palma z Murzynkiem, 1 szt.

cukier puder, 10 dag

mąka pszenna, 20 dag

sól, 1 szczypta

cukier waniliowy, 1 szt.

Sposób przygotowania:

Ser, cukier, żółtka, jajka, masło (stopione), mleko i budyń śmietankowy - wszystkie te składniki razem zmiksować.ROSA: białka ubić z cukrem i wiórkami kokosowymi.SPÓD: margaryna, cukier puder i jajka wyrobić. Dodać mąkę, sól i cukier waniliowy. Wyłożyć na spód brytfanny. Na to wylać ciasto serowe i upiec. Pod koniec pieczenia wylać rosę i podpiec jeszcze chwilę w piekarniku.