Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280) Sernik z rosąSernik z rosą |
ser biały, 1 kg
cukier, 1 szkl.
żółtka, 4 szt.
jajka, 2 szt.
masło, 1 szt.
mleko 3,2 % , 2 szkl.
budyń śmietankowy, 2 szt.
białka, 4 szt.
wiórki kokosowe, 20 dag
Margaryna Palma z Murzynkiem, 1 szt.
cukier puder, 10 dag
mąka pszenna, 20 dag
sól, 1 szczypta
cukier waniliowy, 1 szt.
Ser, cukier, żółtka, jajka, masło (stopione), mleko i budyń śmietankowy - wszystkie te składniki razem zmiksować.ROSA: białka ubić z cukrem i wiórkami kokosowymi.SPÓD: margaryna, cukier puder i jajka wyrobić. Dodać mąkę, sól i cukier waniliowy. Wyłożyć na spód brytfanny. Na to wylać ciasto serowe i upiec. Pod koniec pieczenia wylać rosę i podpiec jeszcze chwilę w piekarniku.