Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280) Sałatka warstwowa z kurczakiemSałatka warstwowa z kurczakiem |
filet z kurczaka, 70 dag
cebula, 3 szt.
korniszon, 1 szt.
kukurydza w puszce, 1 szt.
kapusta pekińska , 1 szt.
wegeta, 1 szczypta
majonez, 1 szt.
keczup, 1 szt.
Filet z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie. Cebulę pokroić w kostkę i sparzyć. Ogórek korniszon pokroić w kostkę. Kapustę pekińską pokroić drobno, posypać vegetą i odstawić.W misie przezroczystej ułożyć filet z kurczaka. Polać to ketchupem. Na to ułożyć cebulę. Następnie posypać wszystko korniszonami. Położyć na to warstwę majonezu. Posypać kukurydzą i znów polać majonezem. Następnie polać ketchupem (ułożyć kratkę) i na wierzch położyć kapustę pekińską.Jeść na drugi dzień.