Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280)

Sałatka warstwowa z kurczakiem

Sałatka warstwowa z kurczakiem

Składniki:

filet z kurczaka, 70 dag

cebula, 3 szt.

korniszon, 1 szt.

kukurydza w puszce, 1 szt.

kapusta pekińska , 1 szt.

wegeta, 1 szczypta

majonez, 1 szt.

keczup, 1 szt.

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie. Cebulę pokroić w kostkę i sparzyć. Ogórek korniszon pokroić w kostkę. Kapustę pekińską pokroić drobno, posypać vegetą i odstawić.W misie przezroczystej ułożyć filet z kurczaka. Polać to ketchupem. Na to ułożyć cebulę. Następnie posypać wszystko korniszonami. Położyć na to warstwę majonezu. Posypać kukurydzą i znów polać majonezem. Następnie polać ketchupem (ułożyć kratkę) i na wierzch położyć kapustę pekińską.Jeść na drugi dzień.