Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280)

Sałatka z koperkiem i słonecznikiem

Sałatka z koperkiem i słonecznikiem

Składniki:

filet z kurczaka, 4 szt.

ryż , 1 szt.

kukurydza w puszce, 1 szt.

korniszon, 10 szt.

koperek, 1 szt.

słonecznik, 1 szt.

sól, 1 szczypta

mielony pieprz, 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na patelni. Przestudzić. Ugotować torebkę ryżu i wymieszać z kurczakiem. Dodać kukurydzę, kilka korniszonów oraz pęczek koperku. Do tego dodać 1 opakowanie małe słonecznika uprażonego na suchej patelni na złoty kolor.Wymieszać wszystko z majonezem.Doprawić solą i pieprzem do smaku.