Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Zupa orzechowaSmaczna zupa wprost na wigilijny stół . |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Średnie
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: gotowane
Liczba porcji: cztery
Na Boze Narodzenie
orzechy włoskie, 20 dag
wywar z włoszczyzny, 1 l
śmietanka kremowa, 1 szkl.
żółtka, 2 szt.
sól, 1 łyżecz.
pieprz biały, 2 szczypta
cukier, 1 łyżecz.
1 . Orzechy zmiel , dodaj do wywaru warzywnego i zagotuj na małym ogniu , od czasu do czasu mieszając .2 . Śmietanę połącz z żółtkami i utrzyj na jednolitą masę . Przypraw solą , pieprzem i cukrem .Cieniutkim strumieniem wlej do wrzącego wywaru , nie przerywając mieszania . Nie dopuść do zagotowania . Przed podaniem udekoruj połówkami orzechów .