Tekst i zdjęcie: AneczkaKochaneczka - Kuchcik (42)

Wątróbka z syropem malinowym

1 kg wątróbki drobiowejbalsamico100 ml białego wytrawnego winamąka do obtoczeniamasłosólpieprzsyrop malinowy

Czas przygotowania: do 15 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: smażone

Liczba porcji: dwie

Składniki:

Sposób przygotowania:

100 ml wytrawnego białego wina wymieszać z syropem malinowym oraz octem balsamico. Całość gotować około 15 minut. Przelać gotowy sos do sosjerki. Wątróbkę obtoczyć w mące i smażyć na bardzo dobrze rozgrzanym maśle. Wątróbka jest gotowa wtedy, kiedy przestaje być krwista. Usmażoną wątróbkę przełożyć na talerz i polać przygotowanym sosem. Ewentualnie dodać świeże maliny i zioła. Posolić i popieprzyć.