Tekst i zdjęcie: niesia - Kuchcik (195)

Tatar z wędzonego łososia

....

Liczba porcji: więcej

Składniki:

łosoś wędzony, 40 dag

korniszon, 4 szt.

papryka czerwona, 1 szt.

oliwa, 2 łyżk.

cytryna, 1 szt.

koperek, 1 szt.

sałata, 0 oz

oliwka czarna, 10 szt.

Sposób przygotowania:

1.Paprykę, korniszony i oliwki pokroić w kostkę. Plastry łososia posiekać. Posmarować oliwą wnętrze filiżanek i włożyć do nich łososia. Ugnieść lekko i wstawić do lodówki. 2. Porcje ryby wybijać dłonią na półmisek. Wokół kopczyków ułożyć posiekane ogórki, paprykę i oliwki. Całość skropić oliwą oraz sokiem z cytryny. 3. Porcje tatara udekorować plastrami cytryny, liśćmi sałaty i koperkiem.