Tekst i zdjęcie: Natalak - Kuchcik (70) Małe marchewki w maśleZdrowy dodatek do obiadu, ja jem zamiast "zapychaczy" :) |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: gotowane
Liczba porcji: dwie
dieta
marchew, 450 g
masło roślinne, 2 łyżk.
bazylia, 0 szczypta
koperek, 0 szczypta
pietruszka, 0 szczypta
sól, 0 szczypta
Do tego przepisu najbardziej mi odpowiadają marchewki junior ale normalna pokrojona w kostkę też może być. Tak więc, marchew oczyszczamy i gotujemy, aż będzie bardzo miękka ale jeszcze nie rozpadająca się. Następnie, naszą marchewkę odcedzamy i stawiamy z powrotem na ogniu. Dodajemy masło i zioła delikatnie mieszając aż masło się rozpuści. Smażony kurczak i marchewka jako dodatek całkowicie wystarczy na obiad ;)