Tekst i zdjęcie: Natalak - Kuchcik (70)

Małe marchewki w maśle

Zdrowy dodatek do obiadu, ja jem zamiast "zapychaczy" :)

Czas przygotowania: do 1 godziny

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: gotowane

Liczba porcji: dwie

dieta

Składniki:

marchew, 450 g

masło roślinne, 2 łyżk.

bazylia, 0 szczypta

koperek, 0 szczypta

pietruszka, 0 szczypta

sól, 0 szczypta

Sposób przygotowania:

Do tego przepisu najbardziej mi odpowiadają marchewki junior ale normalna pokrojona w kostkę też może być. Tak więc, marchew oczyszczamy i gotujemy, aż będzie bardzo miękka ale jeszcze nie rozpadająca się. Następnie, naszą marchewkę odcedzamy i stawiamy z powrotem na ogniu. Dodajemy masło i zioła delikatnie mieszając aż masło się rozpuści. Smażony kurczak i marchewka jako dodatek całkowicie wystarczy na obiad ;)