Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Mielone faszerowane twarogiem z sosemUwielbiam robić pyszne i smaczne rzeczy. |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: pieczone
Liczba porcji: więcej
mielone mięso, 80 dag
cebula, 1 szt.
ser biały, 10 dag
cukinia, 1 szt.
jogurt naturalny, 1 szt.
bułka tarta , 1 szkl.
natka pietruszki, 3 łyżk.
sól, 1 łyżecz.
mielony pieprz, 1 łyżecz.
ząbek czosnku, 1 szt.
1.Cukinię obierz,posiekaj.Ser ugnieć ,połącz z częścią jogurtu,cukinią i łyzką zieleniny.Przypraw do smaku.Resztę jogurtu połącz z pozostałą zieleniną.2.Mielone zagnieć z czosnkiem i cebulą,przypraw.Uformuj kotlety,napełnij masą serową.Obtocz w bułce tartej.Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni C.Podawaj z sosem.