Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450)

Sałatka z kolorowym makaronem

Jest smaczna,pozywna i apetycznie wygląda.

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Liczba porcji: cztery

na grilla

Składniki:

mielony pieprz, 1 łyżecz.

sól, 1 łyżecz.

bazylia, 1 łyżecz.

oregano, 1 łyżecz.

czosnek, 3 szt.

majonez, 3 łyżk.

jogurt naturalny, 1 szt.

szynka, 10 dag

fasola czerwona w puszce, 1 szt.

kukurydza, 1 szt.

brokuł, 1 szt.

makaron , 25 dag

Sposób przygotowania:

1.makaron i rózyczki brokułu gotujemy osobno al dente w lekko osolonej wodzie.Odcedzamy.Kukurydzę i fasolę osączamy.Plastry szynki rolujemy i kroimy w kawałki.2.Majonez mieszamy z jogurtem i odrobiną ziół.Dodajemy przecisnięty przez praskę czosnek.Doprawiamy solą i pieprzem.3.Warzywa,szynkę i makaron mieszamy.Polewamy sosem.dekorujemy rózyczkami brokułu.