Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Udka ze śliwkamiDla zapracowanych polecam to szybkie danie. |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: duszone
Liczba porcji: cztery
udka drobiowe, 4 szt.
marchew, 1 szt.
cebula, 2 szkl.
śliwka, 10 szt.
koncentrat pomidorowy, 1 szt.
olej, 3 łyżk.
przyprawa do drobiu, 1 łyżk.
1.Udka myjemy,smarujemy koncentratem pomidorowym i podsmazamy na oleju.Cebule obieramy i kroimy w talarki.Marchewkę myjemy i ścieramy na tace o duzych oczkach.2.Warzywa i pokrojone sliwki dodajemy do mięsa i doprawiamy przyprawą.Dusimy do miękkości,od czasu do czasu mieszajac.